2015. december 28., hétfő

iPad tok karácsonyra

Remélem, remekül telt a karácsonyod. Pont, ahogy szeretted volna :-)
A karácsonyi ajándékok is célba találtak? Mindenki a megfelelőt, a nekivalót kapta?


2015. december 11., péntek

baglyos babzsák

Éva barátnőm bízott meg a feladattal, hogy 10 hónapos unokahúgának a kitervelt karácsonyi ajándékot készítsem el. Nyilván babzsák :-). Mi más??? :-)


2015. december 7., hétfő

facebookon a vinkadesign

Elindult a facebook oldalam.

www.facebook.com/vinkadesign1

Ha van kedved, nézd meg.
Ha tetszik, lájkold.
Ha kérdésed van, kérdezz.
Ha valami nagyon tetszik, foglald le és már viheted is :-)

Szép napot :-)

2015. november 13., péntek

újra csatos

Szemüvegesek figyelem!!!
Ezek a tárca keretek - szerencsére - nem csak kisebb és nagyobb tárcák készítésére használhatóak, hanem sok minden mást is lehet készíteni velük. 
A szemüvegesek már biztos kitalálták :-) Igen! Tokot (jééé, ez visszafelé olvasva is tokot :-)). Szemüvegtokot.


2015. november 4., szerda

babzsákgyár


Lassan babzsákgyárban érzem magam. Merthogy megint babzsákot készítettem. Nem is egyet :-)
Hanem mindjárt kettőt.
Ezúttal felnőtt méretben. Mert a használói is már igencsak felnőttek. Egy 14 éves fiú és egy 21 éves lány. Testvérek.


2015. november 3., kedd

a második

Ahogy ígértem, mutatom az új tárcát. Merthogy ma is készült egy :-)

Tetszenek ezek a tárcák. Nagyon.
És ami a legjobb, hogy nagyon élvezem csinálni :-)
Nem is bírtam tovább, ma is kellett varrnom egyet. 


2015. november 2., hétfő

csatos tárca

Észrevettétek, hogy újra divatba jöttek a csatos tárcák? 
Én észrevettem :-)

Az internetet böngészve egyre több helyen futok bele ezekbe a szépséges tárcákba. Nyilván ki kellett próbálnom, hogy én is tudok-e ilyet varrni. És jelentem, tudok :-)


2015. október 7., szerda

tablet tartó Örsnek

Egy kis őszi megújulás után, lássuk mi is történt a házunk táján.

Osztálytalálkozón voltam. Na, nem most, hanem még a nyáron. Ott találkoztam Anitával. Meg sok mindenki mással is. De ők most a mi szempontunkból nem annyira fontosak :-) (hangsúlyozom: a mi szempontunkból :-))


2015. szeptember 29., kedd

ovis zsák

Húúúdenagyon vártuk már az ovit. Legalábbis én :-) Eddig, ha más mesélte, hogy ovikezdés, iskolakezdés, szépen meghallgattam, esetleg kicsit kérdezgettem, hogy könnyen ment? Vagy nehezen ment? De most nálunk is volt ovikezdés...


2015. augusztus 24., hétfő

fejpánt autóba

Nyaralás előtti utolsó délutánon dobtam össze, a gyerekek alvásaideje alatt (bár, lehet, hogy pakolni kellett volna és akkor azzal is időben elkészültünk volna... :-))


2015. július 8., szerda

kisfiú hátizsák

Emlékeztek Áronka hátizsákjára? Nektek is tetszett? :-)
Leonnak (de legalábbis az Anyukájának) is tetszett. Ezért kértek ők is egyet. És hát persze kaptak is.


2015. június 13., szombat

farsang

Húúúhhhh, de régen volt már. KicsiFiam első farsangja a bölcsiben. Már hetekkel korábban kezdtük benne tudatosítani, hogy báli szezon, farsang, jelmezbál.... Nagy segítségünkre volt ebben Bogyó és Babóca jelmezbálos könyve. Szépen megtanította neki, hogy mi is ez az egész herce-hurca.


2015. május 13., szerda

kislány leggings-et varrtam

Két dolog jellemzi mostanság nagyon a KicsiLányomat. Az egyik, hogy járni tanul. Annak minden finomságával együtt. Gyakran még csak négykézláb mászik, de ha elindul, akkor 2-5-9-12 lépést megy, utána térdre esik, vagy popsira, esetleg hasra, hátra, oldalra és még oda és arra, ahová és amerre lehet. 
A másik pedig, hogy imád kint lenni. A szabadban. Az udvaron, utcán, játszótéren, teraszon, fűben homokozóban, kavicsok között, tuják alatt...


2015. május 3., vasárnap

francia varrás

Korábban, amikor a francia varrásról hallottam, mindig azt gondoltam, hogy ez valami igazán bonyolult varrási technika, hogy csak az igazán profi szakemberek tudják megcsinálni, mert ez olyan összetett, komoly, nehéz „valami” lehet. Aztán utánanéztem, kipróbáltam és kiderült, hogy semmi ördöngösség nincs benne… Kivéve, hogy vasalgatni kell közben. De hát aki varrogatni akar, annak vasalgatni is kell… :-)

2015. április 27., hétfő

"csini virágos táska" - vinka módra

Na, végre sikerült talpra állnunk, miután egy csúnya vírus lekapta a lábáról a kis családunkat. Addig a varrás is pihent. És sajnos addig a blog is pihent. 
De miután észhez tértem, gyorsan befejeztem a táskát, amit már korábban elkezdtem.
Az inspirációt innen vettem.


2015. április 16., csütörtök

gyerek sapka

Megjött a jó idő. Sőt! Tegnap még örültem, hogy végre nem kell sapkát adni a gyerekekre (a KicsiLányom úgyis mindig letépi a fejéről :-)). Ma meg már elő kellett bányásznom a szekrény mélyéről a KicsiFiam nyári kalapját, hogy nehogy a Nap túlsüsse a szőke kis búráját :-)


2015. április 9., csütörtök

éttermi székek új élete

A húsvéti hétvége nagyon kellemesen telt. Itthon volt az egész család. Se bölcsi, se munka. De ez egyben azt is jelentette, hogy varrásra nem nagyon volt lehetőségem, mert az nem éppen gyerekkel együtt végezhető tevékenység. Nem úgy, mint a székfelújítás!


2015. április 1., szerda

húsvéti csibe

Ha húsvét, akkor nyuszi. Többnyire. Kevesebbnyire pedig bari és csibe. Hát én most a csibe mellett döntöttem. Főleg azért, mert sárga polár anyagom volt itthon, fehér meg nem :-)
A terv a következő volt: varrok két kiscsibét. A két kisgyerekemnek két kiscsibét. Majd amikor hétvégén jön a nyuszi, szépen beletojja a csokik mellé a fészekbe őket. De nyilván a KicsiFiam beszaladt a szobába pont akkor, amikor nem kellett volna, nagy örömmel használatba is vette a csibéket és így a nyuszi már nem tudja kitojni őket. 


2015. március 29., vasárnap

kislány mellény

A KicsiFiamnak van egy nagyon vagány, pufi mellénye, amit ilyenkor, kora tavasszal tud hordani. Nagyon szereti és én is nagyon szeretem rajta, mert irtó jól néz ki benne és emellett jó meleg is.


2015. március 23., hétfő

katica

Hanna is hasonló közelségű/távolságú rokon, mint Áronka. Vele személyesen még nem találkoztam, ezért nem is kapott ismerkedési ajándékot.


2015. március 18., szerda

bevásárlás

Sok minden kiderült mostanában. Főleg a vásárlással, bevásárlással kapcsolatban. Azt eddig is tudtam, hogy különösebben nem szeretek bevásárolni, főleg nem üzletekben lődörögve vásárolgatni. De ennek ellenére azért néha mégiscsak kell.


2015. március 13., péntek

Áronka

A hétvégén először találkozok a rokonom rokonának a rokonával, aki egy másfél éves Áronka. Arra gondoltam, hogy valami ismerkedési meglepit illene adni neki. Vagy ha nem is illene, de én azért adnék. Ilyenkor persze mindig szeretnék valami különlegeset és egyedit...


2015. március 9., hétfő

a következő ünnep

Na, tudjátok, hogy melyik ünnep közeledik nagyon gyorsan? ;-)
folyt.köv...
Ugye, így fejeztem be legutóbb?


2015. március 6., péntek

2015. március 2., hétfő

az ajándékkönyv esete

Unokahúgom 15 éves és nagyjából egy kis város könyvtárának megfelelő mennyiségű könyvet olvasott már el, de ennek ellenére természetesen ismét könyvet kért névnapjára. Hát kapott egyet.


2015. február 27., péntek

bölcsi

Téma: bölcsis táska esete
Mostani állapot: két sör kelltette vidám hangulat ;-)


2015. február 26., csütörtök

az első

Babzsákot akartam a Nagyobbik csemetémnek. Tavaly januárban - a névnapjára - kapott egyet. Ez volt az első komolyabb, összeszedett, átgondolt, vállalható :) és az új, csili-vili varrógépemmel készített varromány.


2015. február 23., hétfő

megmutatom

Már régóta itt motoszkál a fejemben egy blog gondolata... Na nem azért, hogy életem minden létező, elképzelt és megálmodott momentumát megosszam a nagyvilággal (merthogy ilyen ismerősünk már volt :) ), hanem egészen más miatt. 
Varrás közben mindig kavarognak bennem az alkotással kapcsolatos szavak, kifejezések, mondatok. Magamban próbálom mindig elmesélni, mi vagy ki ihlette az éppen készülő "művet", mi az előzménye, mi a története.
Valószínűleg meg is maradtam volna a gondolatbeli-blog szintjén, ha nem érkezett volna a kérés, hogy mutassam meg, hogy mit tudok.
Hát most megmutatom! :)