2015. április 16., csütörtök

gyerek sapka

Megjött a jó idő. Sőt! Tegnap még örültem, hogy végre nem kell sapkát adni a gyerekekre (a KicsiLányom úgyis mindig letépi a fejéről :-)). Ma meg már elő kellett bányásznom a szekrény mélyéről a KicsiFiam nyári kalapját, hogy nehogy a Nap túlsüsse a szőke kis búráját :-)





Tavaly tavasszal varrtam. Akkor még – bizonyos méretezési kalamajkák miatt – bőven nagy volt neki, ezért úgy számoltam, hogy néhány évig még jó lesz neki. Most viszont úgy látszik, hogy az a néhány év idén lejár… Merthogy teljesen kitölti a feje a kis nyári kalapját. Egyrészt sajnálom, mert nagyon megszerettük ezt a kis kalapot, másrészt örülök is, mert akkor jövőre kaphat egy újat :-)

Na, de lássuk a kalpagot! Világoskék és barna színekben hárítja a napsugarakat, „V” betű és halacska applikáció díszíti és ami a legjobb benne, hogy kifordítható. Így kicsit olyan, mintha két kalapja lenne :-)










 












Igazán sajnálom, hogy hétvégére elromlik az idő. Így a kalap mehet vissza a szekrénybe... :-( De remélhetőleg már nem hosszú időre ;-)

Nagyon szép hétévégét kívánok Nektek!

Az ötletet, szabásmintát és a varrásleírást innen vettem:  http://www.sewmuchado.com/2010/07/tutorial-and-free-pattern-4-in-1-reversible-toddler-bucket-hat.html
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése