2015. április 27., hétfő

"csini virágos táska" - vinka módra

Na, végre sikerült talpra állnunk, miután egy csúnya vírus lekapta a lábáról a kis családunkat. Addig a varrás is pihent. És sajnos addig a blog is pihent. 
De miután észhez tértem, gyorsan befejeztem a táskát, amit már korábban elkezdtem.
Az inspirációt innen vettem.


2015. április 16., csütörtök

gyerek sapka

Megjött a jó idő. Sőt! Tegnap még örültem, hogy végre nem kell sapkát adni a gyerekekre (a KicsiLányom úgyis mindig letépi a fejéről :-)). Ma meg már elő kellett bányásznom a szekrény mélyéről a KicsiFiam nyári kalapját, hogy nehogy a Nap túlsüsse a szőke kis búráját :-)


2015. április 9., csütörtök

éttermi székek új élete

A húsvéti hétvége nagyon kellemesen telt. Itthon volt az egész család. Se bölcsi, se munka. De ez egyben azt is jelentette, hogy varrásra nem nagyon volt lehetőségem, mert az nem éppen gyerekkel együtt végezhető tevékenység. Nem úgy, mint a székfelújítás!


2015. április 1., szerda

húsvéti csibe

Ha húsvét, akkor nyuszi. Többnyire. Kevesebbnyire pedig bari és csibe. Hát én most a csibe mellett döntöttem. Főleg azért, mert sárga polár anyagom volt itthon, fehér meg nem :-)
A terv a következő volt: varrok két kiscsibét. A két kisgyerekemnek két kiscsibét. Majd amikor hétvégén jön a nyuszi, szépen beletojja a csokik mellé a fészekbe őket. De nyilván a KicsiFiam beszaladt a szobába pont akkor, amikor nem kellett volna, nagy örömmel használatba is vette a csibéket és így a nyuszi már nem tudja kitojni őket.